Strejkande Groda och norskt stöd

Hur är det nu man säger: ju fler kockar desto bättre... Hur är det nu man säger: ju fler kockar desto bättre...

Som en liten extra bonus i dessa stressade dagar, så gick Tuk-tuken sönder igår. Gasen hängde sig och den lilla gröna Grodan lät helt vansinnig! Som tur är, är de lankesiska människorna otroligt hjälpsamma och snälla så det tog inte lång tid innan vi fick hjälp av en Lahiru. Han kollade motorn, precis som Ubbe just gjort och konstaterade att ni måste nog till verksta´n,  en 300 meter bort. Lahiru tog sin Tuk-tuk, Ubbe fick klättra in bredvid honom och med sitt ben bogsera mig i vår lilla groda, och det gick ju fantastiskt bra. Önskade verkligen då att jag hade kunnat filma det hela...en syn för gudarna vill jag lova! I verksta´n fanns det fler nyfikna lankeser än mekaniker om man säger så;) Fem personer inkl. Ubbe stod runt den lille mekanikern för att övervaka det hela. Väldigt lustigt! Men fixad blev den, om än provisoriskt! Så idag har vi haft den på 3-månaders service...som vi visst lyckats missa...

Vår finfin betongsoffa har blivit färdig idag och den blev hur snygg som helst. Tänk er lite sköna kuddar och en härlig madrass, som gjord för att ta en siesta i under varma soliga eftermiddagar eller ett parti schack. Den kommer att vara tillgänglig för alla våra gäster på hotellet i sällskapsdelen...så vill du testa den så är du välkommen förbi!

Vilket hantverk!

Under dessa hektiska novemberdagar har vi så fått lite extra stöttning av vår norska vän Jörn som är en fena på projektledning och rörläggning! Precis de egenskaper vi till viss del behöver så det är alldeles toppen att han rycker in några dagar och styr upp det hela. Både jag och Ubbe är lite väl insnärjda in allt på bygget just nu och har lite svårt för att lyfta blicken. Tack Jörn, för att du lyfter den åt oss! Men man får ju inte glömma de goda fikastunderna för det!

Kaffepauserna får inte glömmas!
Kaffepauserna får inte glömmas!

Ubbe kör även idag kvällspasset med lampor som ska monteras på sängborden...men nu är slutet nära vad gäller sängbord i alla fall. Det gäller att uppmuntra kära maken så att han orkar;) Då funkar alltid ett glas vin och några rutor Marabou choklad. Tur att frysen är full med choklad och vinaffären är nära:) Fortfarande har vi nog en del kvällspass framför oss!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln