En helt vanlig härlig vardag

Underbart med ett dopp och lite sol vid lunchtid. Underbart med ett dopp och lite sol vid lunchtid.

Ja, så då börjar livet som hotelldirektörer och arbetare på ett hotell. Som tur är har vi ju några anställda som hjälper oss men det är en hel del att fixa med och övervaka så att allt blir som man vill. Vi har bestämt oss för att i alla fall försöka njuta av att vi också är på ett ljuvligt ställe med ett härligt klimat och med en otroligt fin strand. Så dagens lunch fick bli på stranden där vi också hann med ett härligt dopp och en liten kort tupplur i solen. Verkligen livet på en sticka...

Nu har vi övat på några gäster med att försöka få till en bra frukost, så det känns skönt att vi nu har lite kläm på det. Just de senaste dagarna har fyra pigga ungdomar från ...Västerås varit försökskaniner(vet inte riktigt varför alla kommer från Västerås...?)Som det ser ut nu så blir frukostbasen bröd, yoghurt, kaffe/te, frukttallrik och fruktjuice. Så varierar vi ibland med kokospannkakor, fattiga riddare eller med ägg. Känns ändå som att det kan vara en hyfsat bra frukost.

Frukost på Jippie the villa
Frukost på Jippie the villa

Idag har vi haft rensning i vår lilla lägenhet som ibland känns som att den fullständigt ska svämma över av diverse hotellsaker, verktyg och våra egna prylar. Än så länge har fokus varit hotell och hotellrum, förstås, men nu är det nog dags att börja fixa förvaring och hyllor också i vår lägenhet. Att leva så här i flera månader frestar på vill jag lova! När vi rensade hittade Ubbe två par gamla reklam-solglasögon från Sverige som blivit liggande i ett hörn. Dessa kom nu väl till pass för båda våra elektriker/rörmokare blev så glada över att få varsitt par solglasögon. Resten av dagen gick de runt i sina glasögon och såg hur coola ut som helst! Känns så gott när man kan bidra även om det handlar om små saker!

Nimesh och Sudath, coola elektriker/rörmokare med nya solbrillor.
Nimesh och Sudath, coola elektriker/rörmokare med nya solbrillor.

Kvällen spenderade vi i Galle tillsammans med tjejernas sköna lärare Mr Curtis och Miss Yvette, som vi bjöd på middag och tackade för all tid och kärlek som de lagt ner på tjejerna. Nu är det bara 5 dagar kvar i skolan och sedan är det svensk skola för Maja och Stina för hela slanten. Känns väldigt konstigt och väldigt sorgligt! Tack för en bra tid, med många skratt och goda samtal!

Som en extra bonus denna finfina vardag kommer en liten filmsnutt från det alldeles färska hotellet, som Maja gjort. Hoppas att ni gillar den!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln