Livet på en pinne

Denna morgon frågade en av tjejerna, 
"- Mamma, detta måste väl vara livet på en pinne?" Tjejerna hade gått upp tidigt, varit en sväng på stranden och just kommit tillbaka för en sen frukost tillsammans hela familjen. Just nu är jag helt benägen att hålla med henne. Livet här är så myckelt enklare än hemma med färre kläder, färre måsten och mycket färre prylar. Men precis som solen har sina mörka fläckar så finns det ju såklart en del mindre bra saker här också. Saker som man sätter stort värde på hemma i Sverige. Alltid för- och nackdelar förstås. Just nu försöker vi bara njuta här och nu på Sri Lanka, några sköna veckor/månader till.

Så nu till lite charmiga händelser från en vardag på Sri Lanka:
Var och köpte frukt till våra gäster igår. Den härliga familjen som vi köpte frukten av brukar alltid sticka till någon frukt extra men igår kom de ut med en matlåda till oss. Varma rester från dagens middag! Men hur snäll kan man bli? För oss var det dessvärre ingen gastronomisk succé , men hur omtänksamt är det inte?  Man blir ju helt tårögd av tacksamhet.

Idag investerade vi i ytterligare en extrasäng. En ihopfällbar säng som vi sätter in i dubbelrummen vid behov. I affären som är i flera våningsplan har de lämnat hål i samtliga våningar för att en stor och ståtlig palm ska få stå kvar på sin plats. Aldrig att jag slutar att bli förvånad över detta landet och det är en stor del av charmen.

Så nu börjar dagen lida mot sitt slut och jag sitter i sängen och skriver bloggen. Har en helt underbar utsikt genom dörren. Tre skrattande ungdomar som skojar och leker med vår jättelika flaminga i poolen och skratten ekar utanför. Visst sa vår kloka dotter - "Mamma, detta måste väl vara livet på en pinne?"  Stämmer så bra denna dag...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln