Datorhaveri och trädgårdstomte

Förhoppningsvis bästa dataaffären i sta´n! Förhoppningsvis bästa dataaffären i sta´n!

Så plötsligt händer det... inte oväntat sällskap eller någon fin liten lotterivinst utan...datorn dör och det är stört omöjligt att få liv i den igen. Den blinkar inte ens för att ladda. Vilken katastrof och stort elände!! Helt handikappad och är man dessutom lite extra "begåvad"(som jag nu råkar vara) så har man ju förstås ingen backup på alla fina hotelllistor, bokningar, broschyrer eller foto m.m. som jag lyckats spara på datorn. I det läget känner man(jag) sig inte så nöjd och speciellt orolig är jag för att jag är på Sri Lanka. Ett land som kanske inte är det vassaste på teknik, det känns så i alla fall.

Men efter lite googlande, några telefonsamtal och några turer så lyckas vi faktiskt hitta ett ställe som verkar vara...seriöst. Där lämnar jag min älskade dator. Två veckor tar det, blir beskedet. Döm om min förvåning när de ringer mig endast 4 dagar senare! Du milde göta petter, den är färdig tidigare än utlovat...har nog aldrig hänt för oss någonsin här på Sri Lanka att saker kommer eller blir färdiga tidigare än utlovat. Kors i taket och stort tack kära tekniker!

Ja, så sitter jag här nu en helt vanlig kväll och ska skriva lilla bloggen. Hur bra fungerar datorn då...jo, den fungerar alldeles toppen i max 10 minuter och sedan måste jag starta om den, och det händer gång på gång på gång. Ingenting för mitt tålamod alltså, så nu är jag åter bänkad vid den gamla datorn och knappar. Åter till brottsplatsen imorgon för ännu en inlämning! Tröttsamt!

Vår lilla "vakthund" Pippi verkar vara helt under isen och vaktar sämre än någonsin. Förutom att hon nu har ätit upp en av mina flip-flops reagerar hon inte ens på ödlor som vandrar förbi hennes nos. Jag tror att vi kan ge upp hoppet om henne som vakthund. Vi får mer se henne som en utsmyckning i trädgården, typ en trädgårdstomte;) Just nu känns det extra bra att ha en sådan "trädgårdstomte" att ta hand om när de små döttrarna flugit hem. Så vi är faktiskt väldigt glada för den lilla enörade tomten som ligger vid poolen, vakthund eller inte!

Slutligen kommer här en liten filmsnutt från tjejernas resa hem från Sri Lanka och till Sverige! Inte utan att föräldrarna hade, inte bara en utan flera klumpar i hjärtat den natten de åkte, men förstås klarade de det galant och landade mitt ibland härliga vänner och familj! Vilka kontraster, härliga Sverige och härliga Sri Lanka! Fantastiska länder!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln