Äntligen! 3/4 här!

Dags för mig (Maja) att rapportera igen, från kalla och dessutom snöiga Sverige. Nu är det nästan en månad sedan som jag skrev och det har rullat på sedan dess, desto längre tiden går desto mer kommer man in i den svenska vardagen med skolan, aktiviteter och vänner. Jag har åkt fram och tillbaka mellan Halmstad och Varberg på helgerna och Varberg och Kungsbacka på vardagarna. Nu fattar jag varför pappa tycker att det är så jobbigt att pendla mellan Varberg och Göteborg varje dag, jisses. Häromdagen hoppade jag på tåget till Kungsbacka och fick världens panik när jag kom på mig själv att jag somnat, är lite rädd att jag någon gång ska somna och vakna upp i Göteborg. 

Den stora nyheten nu är ju att vi faktiskt börjar närma oss en hel familj på samma kontinent. Igår kväll åkte jag, Stina, grannen Mia, mormor, morfar och moster Bettan upp till Landvetter flygplats för att ta emot min älskade pepparkaksbruna mamma. Kändes helt underbart att få krama henne och känna hennes doft ”live” istället för att sniffa på hennes sjalar eller koftor här hemma. Fast jag kunde ändå inte vara glad fullt ut när jag visste att pappa var kvar på andra sidan jorden, men jag vet att han är stark och att han har Pippi och massa andra härliga människor där. 

Så när vi hämtat hem mamma till lilla Kärradal så blev det lite mat och tårta, eld i öppna spisen (underbara 23 grader i huset) och en allmänt mysig kväll.

Så idag var vi tvungna att hasa oss ut ur det varma huset och ut i de hemska minusgraderna mot Coop. Mamma körde bil första gången på ett och ett halvt år, jag var inte helt avslappnad i sätet bredvid men det gick bra hela vägen. Efter en ganska lång dag så ska vi nu sätta på en film och bara mysa ner oss i soffan. 

Ha en bra fredagskväll, kramar Maja :)

Senaste inläggen

Bloggarkiv