Tankar i ett grått februari

Nästan 2 veckor sedan jag landade i Sverige, februarivädret och i en "vanlig" svensk vardag. För att sammanfatta den perioden skulle jag kunna skriva grått, många eldar i öppna spisen och många måsten. För så måste det förstås bli när mycket ska fixas och beställas för att familjen ska kunna återgå till en vardag i Sverige.

Men tankarna när jag står i garaget och plockar i alla saker som vi glömt och som fortfarande inte fått någon plats inne i huset, går till Sri Lanka-tiden och vad jag egentigen fått med mig efter detta "äventyr". Vad har jag lärt mig och vad kan jag faktiskt ta med mig hit, till ett helt vanligt liv i Sverige? Inte helt lätt att svara på den frågan. När vi var på Sri Lanka trodde jag kanske att vi ändå kommit ifrån shoppinglust, slit och släng och prylfixering. Men nu när vi kommit hem och gamla halvmoderna kläder plockas upp ur flyttlådorna så vill i alla fall jag bara springa till närmaste shoppingcenter och sätta sprätt på en massa pengar, alla vissna torkade krukväxter vill jag byta ut mot nya pigga varianter och våra slitna möbler vill jag genast  slänga ut och inhandla nya moderna på något hippt möbelvaruhus. Och det känns ju inte så bra...

Så var ska vi lägga ribban efter denna resa och har vi egentligen lärt oss något? Kanske lite tidigt att svara på den frågan. Men kanske är det så att vissa saker kan man aldrig helt ändra, man får ta små steg som också fungerar i en svensk vardag. Men det som jag säkert vet att vi fått med oss är att banden till familjen är starka och viktiga för oss alla fyra, och just nu är jag så tacksam och glad för den lärdomen. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv