Rapport från skolan

Tjenare, nu är jag här igen! (Maja)

Denna gång tänkte jag berätta lite om skolan. Jag har ingen bra erfarenhet av skolor, har bytt många gånger och har inte haft så många vänner. Men jag har alltid försökt ha hopp till vissa lärare, där har i alla fall alltid funnits en eller två lärare här och där som varit helt fantastiska. De som verkligen brann för det de gjorde och faktiskt menade det de sa. Som när de säger -"Hur mår du?" och faktiskt menar det, sådana lärare gör att jag kan gilla skolan ibland. Men nu på senaste har det varit tomt med dessa lärare, jag tycker nästan att skolan är ett skämt. Lärare skyller på elever som inte är studiemotiverade och elever skyller på att lärare är kassa. Jag har ingen lösning men jag vet att alla måste hjälpa till, föräldrarna kan inte bara blint lyssna på sina barn och stå på deras sida och lärare måste också försöka tänka utifrån elevernas perspektiv. Det är en besvikelse att komma hem från Sri Lanka och börja gymnasiet och så blev det sådär trist igen, men det blir väl bättre... Då betyder sådana små grejer väldigt mycket, som häromdagen när en tjej i min klass sa att mina kläder var fina eller bara en vanlig sak som att någon håller upp dörren för en. Eller när man gör en sådan där felbedömning om någon man inte känner och tänker att hon/han är nog oskön men sen visar de motsatsen, det gör min dag. 

Igår var det Internationella kvinnodagen och det är en så´n dag när man som tjej ska tanka energi och tänka på alla starka kvinnor som finns nu och funnits. Jag och Stina peppade varandra! Härligt med en syster|<3
 

Tillsammans är vi starka!
Tillsammans är vi starka!

Senaste inläggen

Bloggarkiv